Om mig

Uddannet Ayurvedisk Sundheds- og Livsstils konsulent ved Nordic Academy of Ayurveda v/Maria Juhl

Uddannet Kostvejleder med speciale i vægttab.

Sideløbende med min klinik med Kostvejledning og Sundhedsrådgivning, kan du også finde mig i Helsehuset, Frederikssund, hvor jeg vejleder i alt fra kosttilskud til vitaminer til alle former for helsekost og personlig pleje.

Praktikforløb ved Sundhedsvirksomheden Umahro v/Umahro Cardogan, også kendt fra TV2 programmerne “Kan man spise sig rask?”.

Ayurvedisk rejse til Goa, Indien med yoga, meditation og vegetarisk kost.

Erfaring med anti-inflammatorisk kost.

Mere end 30 års erfaring med styrketræning og fitness.

Uddannet Yoga Fitness instruktør (i dag kendt som Bodybalance) ved Les Mills. Undervisning ud fra et mix af Yoga, Pilates og Tai Thi teknikker.

Min historie

I begyndelsen af 2018 havde jeg et stress nedbrud og var sygemeldt over en længere periode. Det var en tid hvor jeg i takt med at jeg stille og roligt skulle finde tilbage igen, fik gjort op med mig selv, at nu var det tid til at følge mine drømme. Tid til at lytte til hvad det er jeg i virkeligheden gerne vil bruge min tid på. Jeg har mange mange år haft en lille drøm om at arbejde med kost og sundhed, hvor jeg kunne hjælpe andre mennesker til at få det bedre og til at blive en sundere udgave af sig selv.

Jeg har, siden jeg var helt ung, haft en naturlig interesse og nysgerrighed for kost og “nye trends” indenfor div. kure og sundhed. Jeg har nok testet det meste af det, der har været igennem de sidste 30 år – alt lige fra suppe kur til Atkins kuren og fra LCHF til Juice kur. Jeg har det meste af mit liv dyrket forskellige former for idræt, hvor styrketræning og holdtræning har været min favorit siden jeg var omkring 16 år – jeg kan slet ikke undvære det.

I 2002 tog jeg uddannelsen som Yoga Fitness instruktør (Les Mills), som i dag hedder Body Balance. Jeg underviste i Sport / Helse Studio i Ølstykke i perioden 2002-2003. Desværre fik jeg konstateret slidegigt i min ene hofte efter jeg havde fået min første datter og måtte stoppe med at undervise. Jeg har altid haft en interesse for yoga og jeg mærkede i perioden, da jeg underviste, hvordan min krop havde det bedre, min holdning så bedre ud og mit sind mere roligt. Det var derfor et stort nederlag for mig ikke at kunne undervise længere og faktisk i en lang årerække kun kunne dyrke motion på et minimalt plan. I dag er jeg hofteopereret – jeg fik en ny hofte i 2011 og jeg er derfor meget taknemmelig for, at jeg i dag kan deltage i yoga timer, som jeg for intet i verden ville være foruden.

Under mit stress forløb, som jeg havde bygget op, stille og roligt over en årrække, mistede jeg evnen til at leve sundt. Jeg havde ikke overskuddet til at tænke grøntsager og farverige retter. Det blev i stedet de nemme løsninger med alt for meget færdigkøbt og forarbejdet mad, som jo på ingen måde gør noget godt for, hverken krop eller sind. Jeg tog 12 kg på og jeg havde absolut ingen energi.

I takt med at jeg stille og roligt fik det bedre og langsomt kom ud af stressen, fik jeg igen lysten til de sunde alternativer og energien til at lave “rigtig” mad. I januar 2019 tog jeg på en Ayurvedisk rejse til Indien, som havde en stor og positiv indvirkning på mig, og som var med til at jeg tog beslutningen om, at DET ER DET HER JEG SKAL ARBEJDE MED!

At have prøvet at mærke på egen krop hvordan mangel på den gode kost og bevægelse spiller en kæmpe rolle for vores velvære, var en øjenåbner uden lige. Jeg mærkede hvordan det prægede mig negativt i den periode, hvor jeg ikke havde overskuddet og jeg mærkede heldigvis modsat, hvordan det bare gør, at jeg har det så meget bedre med bl.a. den rigtige kost og motionsform for mig. Kan jeg ved, at være blevet denne erfaring rigere, være med til at påvirke andre i den rigtige retning – ud af alt for dårlige madvaner og måske som ligesom mig selv, har været/er på vej på vej ud af et forkert spor til dårlig livsstil – så er min mission lykkes!